Äventyret!

Direktlänk till inlägg 7 maj 2012

En fotodag i stan

Av Cicci - 7 maj 2012 06:42

Hallå!

Tänkte visa lite bilder från i lördags då vi var ute på den där filmfoto-safarin som jag visade i förra inlägget. Vi var även i botaniska trädgården, där vi bara varit lite snabbt förut. Nu kollade vi lite mer ingående på blommor och bin :)


Men först en bild från Cirkular quay där vi passerar varje dag eftersom det är där vi kliver av och på färjan i stan. Det är vår wharf, nr 4 som syns där bakom P.


 


Och här en bild ovanför Cirkular quay med utsikt över bron och färjorna som kommer och går.



Här är vi på väg till Botaniska och på vägen har de slängt ut ett gäng ruindelar, bara lite så där, mitt på gräsmattan. Varför inte lixom? :) Patrick testade att flyga lite åxå.

 


Här har vi ett gäng ibisar bland palmerna

 


Och de sjukdomsspridande, förstörande flygande foxarna! Men jag tycker dom är häftiga. De hänger i hundratals i et hörn av trädgården och låter som sjutton. Patrick filmade för att man ska höra hur de skränar, kanske får lägga upp den filmen sen åxå? :)


   



edan gick vi in i suckulent-trädgården och testade vassheten på växterna. De var vassa :)

   



Patrick fick sig en ny kompis! Passade som handen i handsken för kompisen sa inte så mycket så P fick hålla låda, vlket han ju gillar ;)



Testar vassheten på en papegojblomma åxå, för säkerhets skull ;)

   



Det är såna här skyltar man vill se! Inte bara en massa förbudsskyltar som annars brukar se.

 



Hittade en märklig staty som var en kvinna, fast hon var ett lejon?! Patrick tyckte det var en riktig pingla och försökte få till det men hon verkade lite...apatsk? Haha.

    


Jag gjorde åxå ett försök, det gick lika illa :)

 


Om man blir sugen på att shoppa finns det mer än överflöd av tjusiga butiker i denna stad. Dock lite över min budget då...

 


Vi hittade Patricks bank, vad som förmodligen är grundkontoret där allt startade kan jag tänka.

 



Här är förresten våra tunnelbanetåg! De kör 2 vånings! Varför gör dom inte det hemma, så skulle alla få plats mycket bättre?! På sätt och vis kan jag tycka att Aussina kommit lite längre på vissa plan än de gjort hemma, med sina spanska pendeltåg som inte klarar kyla! Kolla ungen i fönstret förresten, haha.

 



Tog bild på en typisk korsning i stan. detta är på gränsen till chinatown. Alltid mycket folk i rörelse men alla tar det soft och ingen är stressad och irriterad.



Här har vi ett av våra favvoställen, 3 wise monkeys. De har så fint klätt dem i fotbollshalsdukar och mössor, kanske för att det börjar bli kallt? :P

   


I söndags var vi till Warringah mall och kollade lite. Funderade på att åka ut till Palm beach men insåg att det skulle ta typ 1 timme att åka, så vi nöjde oss med halvvägs. Vi stannade på hemvägen vid en stor lågprisbutik som heter Dan Murphys. De säljer prit och vi har varit nyfikna länge på att se om de har så bra priser som de säger. De hade en hel del jättebilligt så vi fyndade och köpte 3 flarror vin. Ena kostade 20 spänn, andra kostade 30 spänn och den sista kostade 45 spänn. Så 3 för en hundring blev det! De har ett enormt utbud och vi stod och kollade i kyldisken där de har några flaskor öl av varje sort. Många sorter är det!

 


Det var vår helg i foton! Hoppas att ni alla haft en bra helg åxå?!

Vi hörs och störs!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards