Äventyret!

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Massa skojs!

Av Cicci - 13 januari 2012 01:42

Oj så mycket skojs det har hänt nu må du tro! På bara en dag!

 

Igår hade vi ju vår blinddate med det okända paret som Patrick hittade genom deras blogg som handlar om att flytta till australien. Vi hade ingen aning om hur de såg ut, hur gamla de var eller någonting, så vi hade inga förväntningar alls.

Hade bestämt möte med dem vid deras Wharf (färjebryggan) och när vi klev av stod ett par på själva bryggan men de såg inte särskilt svenska ut så jag spanade längre bort och där stod dom. Lite yngre än vi och de såg trevliga ut. Pratet kom igång på ungefär 3 sekunder och vi traskade upp till en resturang/pub där vi käkade, drack ett par öl och pratade i 4 timmar. Tiden bara försvann och det blev inte en endaste pinsam tystnad :)

Vi fick en massa bra tips som gäller allt från vad man ska tänka på när man hyr lägenhet, hur landlords gärna vill lura av en den "säkerhet" man lagt, vart man handlar billiga grejer, vad man ska ha för mobilabonnemang, vart man ska bada, hur trafiken funkar, vad man bör se och så vidare.

Tycker att det verkar vara ett par riktiga raringar så dem ska vi absolut hålla kontakten med, om de vill förstås!

Fick tips av dem att deras en kompis skulle hyra ut sin lägenhet och dessutom ville bli av med sina möbler. Lät ju intressant, helt klart!


Men nu på förmiddagen så fick Patrick reda på att vi fick lägenheten med utsikt, trädgård och pool! Tjohoooooo!!! Känns lite overkligt och nästan lite för bra för att vara sant. Men det var ju en seriös mäklare så jag hoppas att det inte blir nåt "fuss". Vi fick veta igår att man måste vara "analt" noga med att fylla i minsta lilla skada lägenheten har, när vi flyttar in, för annars blir man betalningsskyldig när man flyttar ut!

I alla fall så kan vi flytta in redan i morgon och det passar ju så sjukt bra eftersom vi inte betalt detta hotell längre än till söndag! Kan det vara sant att vi har flyt för en gång skull? Hoppas!

I alla fall tänkte jag att vi ju kunde höra vad kompisen till det trevliga paret vill sälja ur sitt möblemang, för vi kommer att behöva en TV och en micro. Vore ju toppen att slippa köpa nytt!


Det riktigt bubblar i kroppen av glädje! Åh så skönt att ha bostadsfrågan avklarad! Och att landlorden gick med på 6 månader fast han helst ville hyra ut på minst 12 :)


Nu ska jag gå ned i källaren och hänga lite tvätt. Ja, såna faciliteter har vi faktiskt här på hotellet! Och ikväll blir det nog något lagat på kängurukött, vi är jättenyfikna och Daniel sa igår att det är skitgott. Tydligen äter inte australiensarna det själv av nån anledning och vi ar ju sett att det är bra pris på det i affären, så självklart måste vi testa! :D


Ingen bild tagen igår men kan väl sätta ut en gammal bild, bara för att!

Patrick utanför den lilla affären vid vår blivande wharf.

Hasta la vista!


 

 
 
Lillstrumpa

Lillstrumpa

14 januari 2012 09:47

Så glad för er skull att ni fick lägenheten ni ville ha!
Var glada för att ni är i värmen för igår höll jag nästan på att blåsa bort ute.
Hoppas ni får en toppen dag imorgon när ni vaknat!
Pöss å kräm

http://resamotovisshet.blogg.se

Cicci

16 januari 2012 03:01

Tack! Känns underbart att ha den frågan löst. Och att ha denna utsikt och detta läge med pool och allt- det är guld. Det är därför vi får betala massor med mycket förstås. Men känns ganska viktigt att ha nära stan eftersom jag inte vill bli isolerad i nån förort. Blåser här åxå- varje dag! Men det är åtminstone inte kallt :) Pöss!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards