Äventyret!

Direktlänk till inlägg 16 januari 2012

Nya lyan

Av Cicci - 16 januari 2012 03:07

Ja gott folk, nu är jag tillbaks efter en fullspäckad helg!


I lördags fick vi då skriva på alla papper för lägenheten och det var inte några papper men det gick bra och jag tror vi förstod allt.

Åkte efter att ha inspekterat lägenheten lite närmare till Warringa mall utanför stan, då vi insåg att det saknades en del viktiga saker så som kastruller, stekpanna, glas, tillräckligt många tallrikar och lite smått och gott. Ville ha nya sängkläder, det fanns förvisso örngott och ett påslakan men det känns fräschare med sina egna. Det bidde en brödrost för hela 50:- åxå. Lyckades få tag på riktigt billiga saker, vilket känns bra!

Vi sov sista natten på hotellet lördag till söndag och på söndagsmorgonen tog vi vårt pick och packa och släpade våra väskor de 100 nummer vi flyttat längre ned på samma gata!

Gjorde en till tur till Warringa och köpte ännu några nödvändigheter så som en solhatt, en slev, ett diskställ och vad det var. Hittade en mycket trevlig Bargain-affär där vi fyndade.


Australia day är verkligen något som måste firas, det säljs flaggor, tröjor, ölkylare, hattar, naglar, bikinis och you name it till denna högitd, så jag tänkte köpa mig en sån här!

 

Eller vad tycker du?


Etter shoppingen var det hög tid att bege sig hemåt för att laga lite middag för våra eminenta gäster, Emma och Daniel, som fick komma och premiäräta/gästa oss. Mycket trevligt och tiden gick åter igen sjukt snabbt.

Det hann bli så här mörkt och lite till innan de for iväg hemåt.

 

Den var visst suddig, såg jag nu. Aja, skit samma :)


Idag är det jättemysko väder. Det är sol, sen kommer en regnskur och sen blir det sol igen. Hade tänkt ta foton vid poolen och trädgården som hör till huset men får ta det en annan dag då <3 åkte med nyckeln i fickan till jobbet :S

Men tog lite foton på vår lägenhet och dess groteska möbler! Soffgruppen känns som något direkt hämtat ur tandläkarens vänrum år 1972. Men sängen är ny och fräsch. Man hittar mycket spännande möbler ute på gatan för när folk är trött på saker så ställer de bara ut dem. Kanske hittar vi en bättre soffa, vem vet!


        


Har upptäckt att vi har papegojor här utanför åxå. För ett jäkla liv och fastighetsskötaren verkar inte gilla att folk matar dem för då bajsar de på fönsterblecken och tuggar på allt.


  


Just nu känns det som hemma för grannen började typ bila upp hela sitt badrum kl 9 i morse, så det känns som att komma hem, eftersom vi ju bodde mitt i en byggarbetsplats då de gjorde stambyte innan jul. Jaja, hoppas dom får fint där inne iaf :) Ska rymma iväg och slippa oljudet här lite senare då jag ska möta <3 vid cirkular quay vilket är där båten kommer in, vid operahuset. 


Just ja, det gick minsann jääääävligt snabbt att få el och gas (gasspis rular) för i princip i samma stund som vi skrivit på papprena för lägenheten så ringde en snubbe från ett sånt ställe som kollar upp vilken el, gas, telefon, tv, bredband mm som blir bäst för just oss. Det bidde dock vara gas och el eftersom vi inte har nån TV och inte planerar att dra in fast telefon. Internet kör vi via mobilen eller på wifi.


En annan liten sak som kan vara bra att veta är att när du åker buss så måste du vinka vid hållplatsen, annars stannar inte bussen om den inte ska släppa av!


Tycker fortfarande att vår utsikt är great och man ser operahuset från vårt hus om man lutar sig riktigt långt ut :)

Första bilden är uppåt Neutral bay "centrum" och den andra är neråt vattnet och färjan. En bra sak här är att när man ser färjan komma på andra sidan vid North Sydney så är det lagom att gå ner till piren för då kommer båten om si så där 5 minuter :)


    


Standarden i detta land är väl kanske inte som hemma. Patrick frågade mäklaren vad en normal lön ligger på här och lite sånt och då sa mäklaren att det är så dyrt i Sydney för att det är ju sååå hög standard!!! Ööööh, ooookej. Hon har nog inte varit i Norden :)


Nä, nu ska jag lägga mig på sofflocket en stund och läsa och lyssna till de ljuva tonerna av bilandet här bredvid.


Syns när vi råkas gott folk!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards