Äventyret!

Direktlänk till inlägg 27 januari 2012

Australia day

Av Cicci - 27 januari 2012 04:09

Ja nu har den varit; Australia day. Det regnade (såklart) från och till, så det kändes som svensk midsommar ungefär!

Vi åkte till Kirribilli och promenerade bort till "under bron" (Harbor bridge) och mötte upp Emma, Daniel och en kompis till Daniel. Vi skulle se färjeracet nämligen. Givetvis började det spöregna och det var ärligt talat inte så jätteskönt att stå där vid vattnet och vänta på båtarna för vi har bara ett paraply, lilla hjärtat och jag. Det resulterar i att han blir blöt på ena sidan och jag på den andra, haha.

Hur som helst så kom ju då färjorna rejsandes till slut men vad vi inte visste var att jämsides med dem åkte en miljard andra båtar för att följa loppet så när de närmade sig mål (där vi stod) så såg vi typ ingenting :S Men det var visst den blå som vann. :)


Det är ju faktiskt vackert i Sydney trots att det är risigt väder, så här kommer ett par bilder från "under bron" :)


       


Efter rejset satte vi oss under ett träd i parken på våra picknickfiltar och åt lunch som vi hade tagit med. Det blev t.o.m sol efter nån timme! Trevligt :) Här en bild mitt i tuggan ;)


 


De hade säckpipeflåsare på plats minsann. Det var väldigt skottskt i den parken måste jag säga. Man kunde äta haggis och allt möjligt läskigt :)


 


På plats fanns även en kändis! Wooooow ;) Hon tjejen som brukar vara med på animal planet, som har nån egen show om vilda djur och hur man ska agera om man möter dem i naturen och hur de beter sig och helt enkelt hur man känner igen dem. Hon åker även runt i skolorna och visar upp djur och undervisar i ovansagda. Så vi stod där länge och kollade och klappade allehanda djur så som krokodil, ödla, orm och kookaburra. Hon hade även med sig en flygande hund (som vi ser här utanför varje kväll) fast här heter det visst flying fox. Den var....trött. Sov mest hela tiden hängandes i sin pinne men plötsligt började den röra sig och jag blev ju såklart tvungen att filma lite! Vad tror ni den gör? Flinar upp sig för kameran? Nehej du! Den gjorde både nr 1 och nr 2! Men den hade i alla fall den goda smaken att vända sig så den fick rumpan neråt, haha. Här är filmen!



Här är några av de djur hon visade upp, i stillbild. Känns tryggast så, haha.


   


       


Efter att ha sett alla djur kom vi överens om att dra inåt city för att se vad för slags firande som fanns där. Så vi gick hem och lämnade picknickgrejerna hos Emma och Daniel och då var det ju som sagt sol... Kanske gick 20 minuter i solen och både Patrick och jag brände oss på denna korta tid! :S

Dock hittade vi röda korset i ett stånd i stan som bjussade på solkräm, så vi smorde in oss och Patrick donerade en slant för lånet av solkräm.....då började det regna. Suuuuuuck.

Vi stod en stund och funderade på vad vi skulle göra eftersom vädret inte var så utomhusvänligt. De ville se fyrverkerierna kl 21 i darling harbour så vi sa att vi åker hem på varsitt håll och käkar middag och sen får vi se om vi syns där inne vid 21. När vi kom hem var det sol igen och vi badade lite i poolen. Göööööött.

Vi gjorde de berömda aussiland-formade hamburgarna dagen till ära men sen blev vi så trötta så vi orkade inte åka in till stan en gång till. Man får ju ändå tänka på att vi börjar bli gamla ;)


Ja, så vad säger jag då om det allmänna nationaldagsfirandet? Hm. Bättre än hemma men säkert inte i närheten av norges firande! Folk gick med flaggor, hattar och sånt på sig och de hade uppträdanden och så i parkerna men så mycket mer var det inte tror jag. Dock var pubarna fulla! Säger väl ganska mycket om hur de tycker att nationaldagen ska firas.


Idag tänkte


Så nu ska jag vila nacken en stund och sedan fara inåt city. Hoppas ni får en finfin helg där hemma! Det ska vi ha :)

Ta hand om er!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards