Äventyret!

Direktlänk till inlägg 31 januari 2012

Märkligt väder

Av Cicci - 31 januari 2012 03:02

Tjohooo, nu är jag tillbaks!


Det har varit helg, som ju alla vet. En lugn sådan här på andra sidan jordklotet. I lördags var det ju fint väder så vi tog en slappardag vid poolen som jag ju lade ut bilder på sist.

Vi knatade upp till centrum på kvällen för att köpa bröd och då tänkte vi att vi skulle passa på att kolla in pub-livet i vårt centrum när vi ändå var där en lördagskväll. Det var kanske inte så mycket att hänga i julgranen. Vi har massor av resturanger men inte särskilt många mysiga pubar. Dock råkade vi springa på ett "hål i väggen" som visade sig vara en trevlig pub, om än trång. Men man kan väl knappast förvänta sig annat av ett "hål i väggen" :) Vi drack i alla fall 2 öl där som bartendern fick välja ut år oss. De har mycket ale och sånt här och det är ju alltid lite mer spännande än en vanlig lager :) Den ena smakade bittert fast med citrontouch. Och den enadra smakade nöt, sa Patrick, vilket inte jag kände. 


På söndagen låg vi vid poolen igen på förmiddagen men åkte sedan till Paddys market för att handla veckans frukt och grönt. Det är ju så otroligt mycket billigare att handla där än i matvarubutiken! Särskilt om man kommer innan stängning då de rear ut allt ännu billigare. Men usch för dessa kineser! Det är verkligen ett ouppfostrat folk! De trängs och muttrar och knuffas. Kliver en på tårna och ber aldrig om ursäkt. Men vad gör man inte för att handla billigt?!


Igår kom värmen. Ordentligt. Det var typ 33 grader och jag hamnade vid poolen- såklart. Igår tyckte nog t.o.m australiensarna att det var varmt för det blev riktigt trångt vid poolen då vi var hela 4 pers där, haha. Lite lustigt hur det skiljer så dant mellan nationaliteter. En aussi pratar gärna. Om vad som helst. Med vem som helst. Väldigt ofta ser man folk börja prata på bussen, i kön, vid övergångstället eller var som helst. Helt apropå. Skulle aldrig hända hemma. Igår var jag då tvungen kallprata lite med folket vid poolen och det känns ju rätt konstigt och ovant. Men trevligt tycker jag ändå!


Tog en kvällspromenad med Patrick runt våra kvarter för det var så varmt. Det var en riktigt tropisk natt, linne och kjol räckte. satt på en bänk nere i vår park och tittade på flygande hundarna (förlåt, foxarna) som kom i en strid ström till just vår park. De är verkligen skitstora! Och flyger helt ljudlöst. Är lite förtjust i dem av nån anledning.

Tog lite bilder på promenaden- såklart!


Här är vår gata


 


Här är lilla <3 som njuter av en stund på en brygga


   


Och här är nere i vår park med utsikt överHarbor bridge


 


Och North Sydney


 


Och slutligen en bild på färjan som tydligen åkte i en så rasande fart att det bara bidde fartränder av det hela :)


 


Har ett mission. Att hitta dammsugar-jävla-påsar! Det finns lixom inte att köpa i en vanlig butik, inte ens på stormarknaden! Tydligen måste man bege sig till en specialbutik och jag har bara hittat dem i stora köpcentrum som ligger utanför staden, så det måste bli en tripp till ett sånt snart. Som sagt, heltäckningsmatta är inte direkt det optimala men av nån anledning har de fortfarande en vurm för detta dammsamlande fenomen.


Ta hand om er! På återseende.

 
 
Ingen bild

KerstinoRalf

31 januari 2012 22:00

Hej Cicci! Har du tittat på din mail? Jag har skrivit om posten...
Kram! Kerstin

Cicci

1 februari 2012 00:46

Nu har jag kollat :) Tack bästa Kärran! Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards