Äventyret!

Direktlänk till inlägg 6 februari 2012

Det var fint väder!

Av Cicci - 6 februari 2012 02:31

Efter en vecka med mycket regn kom en helg fylld av solsken. Lovely!


 


Men vi började fredagen med en AW med 2 av Patricks kollegor, en engelsman och en taiwanes. Det är faktiskt bara utbölingar på Patricks jobb.


 


Jag gillar verkligen dessa gamla pubar som finns. Nytt och stilrent med flashiga lampor är inte riktigt min grej, jag föredrar små, lite mörka hålor med gammal inredning. På den här puben satt massor av gamla tavlor från hur Sydney såg ut förr och jag var givetvis tvungen att gå runt och inspektera. Tycker det är jätteintressant att se hur saker såg ut förr. Har bland annat en bok hemma med STHLM då och nu som jag älskar att bläddra i emellanåt.


Hur mysigt som helst med en öppen spis på puben och ölfat som bord. We like :) Och sen är ju happy hour inte heller så otrevligt ;) Det är dessutom inte bara happy hour på vanlig tråköl (lager) utan på ale, vilket de verkar dricka mest i detta land. Vi gick och botaniserade i en spritbutik i helgen och hittade massor av spännande öl som vi skulle vilja prova. Vi får väl köp en flaska av vardera, för det är rätt dyrt med öl här i butiken.


 


Efter AW:n var vi och åt på en annan pub där de hade billig rumpstek med potatismos. Mums! Har inte ätit en köttbit på hundra år känns det som.


 


På lördagen låg vi vid poolen och läste på förmiddagen när det var som hetast. Riktigt mysigt, som alltid där nere. Måste dock komma ihåg att ta med kameran ned nästa gång för jag hittade ett gigantiskt spindelnät med en spindel modell mindre hamster i. Måste föreviga den.

När vi tröttnat på solen och poolen gick vi upp till Neutral bay och åt sen lunch på vår favvo-thai. En bra sak är att många rsturanger har lunch även på helgerna och dessutom ända till kl 16, känns som att sverige har lite att ta efter där! För många jobbar ju faktiskt helger åxå och det vore ju trevligt att kunna gå och köpa en dagens då man jobbar helg. Den här thaien som vi brukar gå till har dessutom riktigt bra priser på lunchen. Mellan 50-60:- :)


Sen fick vi för oss att ta bussen en bit bort och promenera i ett annat område och det bidde en promenix på si så där en och en halv timma. När vi sen tog bussen tillbaks insåg vi vilken lång bit vi gått! Men det är ju bra att röra på fläsket :)


Tillbaks i Neutral bay var vi så varma att vi var tvugna att gå in på puben "hålet i väggen" och svalka oss lite. Här får man en snygg vit kamera som pant när man startar en nota :)


 


Sen har de, såklart, blommor upp och ned i taket, för vi är ju trots allt down under :)


 


Sen blev det en sen middag hemma. Somnade gott efter en heldag i solen.


Igår var det då söndag och vi upprepade sol- och badritualen vid poolen på förmiddagen. Men sen, efter lunchen,  åkte vi inåt stan för vi behövde handla lite och tänkte att vi lika gärna kunde handla i stan och knalla runt lite. Blev lite småkyligt frampå kvällen, det är ju så fruktansvärt fuktigt emellanåt att man bir helt kladdig. Kall och kladdig är ingen kul kombination! Kläderna i garderoben är alltid lite fuktiga, öven fast det är fint väder. När man tvättat tar det flera dagar innan kläderna blir någorlunda torra. Det är väl nackdelen med att leva i ett sub tropiskt klimat.


En reflektion angående flip flops kommer här:

Alla, precis alla, går omkring i flip flops här. Det är inte helt ovanligt att se en man i kostym- med flip flops! Lika gäller kvinnor i dräkt- och flip flops! Fast här nere heter det "thongs" vilket låter lite missledande, haha. Det finns t.o.m automater där man kan köpa thongs om nöden blir för stor.


 


En annan reflektion är höghusen här. Alla med 13 eller fler våningar saknar våning nummer 13. Ett mycket vidskepligt folk??? Tydligen går inte våning nr 13 att hyra ut, därför plockar man helt enkelt bort den våningen. På Patricks jobb finns heller ingen våning 12, är de bubbelt vidskepliga tro? Nä, där är faktiskt våning 12 parkeringen. Är väldigt nyfiken på hur de får upp bilarna till 12:e våningen!


 


Ja, här sitter jag och lyssnar på "vaken" i P3. Det blir ju lixom nattradion här om man ska lyssna live. Tycker det är lite trevligt att lyssna på folk som pratar medan jag sitter här och knappar på datorn. Vi har ju ingen TV...


Har varit nere och plockat lite örtkryddor som jag tänkte torka, så slipper man springa ner och hämta om det är dåligt väder eller så :) Och nu ska jag säga hej då för den här gången.


Hej då :)


 
 
Jessica

Jessica

6 februari 2012 08:24

Ha ha va coolt, vil med ha tillgång till foppaautomat =)

http://www.jessicasblogg.com

Cicci

6 februari 2012 10:13

Jaaaa pompisen! För snyggklubbens skull ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards