Äventyret!

Direktlänk till inlägg 10 februari 2012

Freaky friday?

Av Cicci - 10 februari 2012 02:18

Japp, nu är det fredag igen! Och i eftermiddag/kväll ska vi ha en blinddate igen. Om de törs komma, muahahahaa. Fick ett mail av en tjej som sett mitt inlägg på facebook på en australien-sida där jag erbjöd vårt eminenta umgänge. Så ikväll är det då tänkt att vi ska ta en AW-öl. Föreslog givetvis vårt favvoställe "Harts" i the rocks. Patricks kollega hade dessutom nämnt att han tyckte det var så kul förra fredagen då vi var där så vi får väl se om det blir fler som ska med.


Här är favvostället


 


Och så här glad blir man när man får t.ex  "the butcher's porter" eller "the hangman's pale ale", eller vad sägs om "The boxers red ale"?


Fick en så suddig bild sist på den ena öppna spisen så jag tog en ny bild :) Rätt skönt att det inte är kallt så att de inte behöver tändas, även om det hade varit mysigt.



   


Veckan som har gått har varit ganska händelselös. Vi var ute och käkade en köttbit i onsdags, de har 10-dollar steaks på en del ställen om man håller ögonen öppna. Trodde att jag hade fått in en seg köttbit, med tanke på slaktarkniven som dukades fram. Men som tur var hade jag fel, köttet var mört och fint, trots att det bara kostade 70:- :)


 


En endaste dag har det varit badväder den här veckan så jag passade på att kasta mig ner på filten vid poolen för att försöka få lite färg. Mycket mysko sol här, den bränner satan men man blir inte brun?! Man bränner sig på 10 minuter om man glömt att smörja sig men brun? Njaeh... OK, min mage är brun men det blir den alltid av nån anledning. Men i övrigt är jag rätt blek tycker jag. Som synes på bilden ovan t.ex


Idag är det städfredag så jag har dammsugit, dammat, skurat mugen, plockat och har 2 tvättar på gång nere i tvättstugan. Skönt att ha det fräscht till helgen så att man bara kan njuta :)


Var bara tvungen att ta foto på reklamen bakpå en buss som vi såg. Exotiskt som fan ;)


 


Kom på en annorlunda sak igen. En av många här.... Jag har ju pratat om fönstertvätt och hur fönstrena är byggda här. Men jag glömde ju berätta att de inte verkar veta vad gardiner är! Det är väldigt sällan man ser gardiner i ett fönster. Det är bara såna här tråkiga kontorsjalusier som vi har eller vanliga persienner, eller på sin höjd en rullgardin. Antar att det beror på att inte möblerna ska blekas inne i lägenheten men man kan väl ha både ock lixom?


Sen existerar inte trösklar här så de använder såna här korvar fyllda med sand, mjöl, vete eller nåt annat tungt, som dörrtätare. Antar att det håller ute alla möjliga småkryp åxå. Nu har vi faktiskt en himla bra dörr, det är ingen springa att tala om och vi har, vilket jag tackar min lyckliga stjärna för, inga kryp inne! Hörde från våra bekanta, svenskarna som vi träffat några gånger, att de har kackerlackor i köket och att de ligger döda i diskhon varje morgon. Urk.


 


Idag kom det paket minsann! Det körs tydligen ut med bud när det är för stort för att lämnas i brevlådan (som f.ö typ rymmer ett vykort och en räkning på sin höjd) Jag förstod att det måste vara den "överraskning" som Patrick pratat om som han sa att han hoppades det skulle hinna komma innan alla hjärtans dag. Så jag får inte öppna paketet. Så nu står det här på köksbänken och ser spännande ut.


 


Jag måste säga att min favorit bland stadsdelarna (förutom Neutral bay såklart) är the rocks. Gamla hus och små gator, lite pitoreskt. Tog några bilder härom dagen därifrån.En skön kontrast till skyskpaporna.


   


Patrick var och klippte sig härom dagen. det var en läskig upplevelse! Slank in på en gammaldags barber shop där en äldre italienare stod och saxade. Tog 10 minuter att klippa till en kund och resultatet blev ganska ojämnt. Men det syns inte så värst mycket då ju Patrick har lite lockigt hår. Men ska ta och saxa lite i hans hår för han har en Stig Helmer-tofs i luggen, haha.


 


Nä nu får det räcka för idag. Lasagnen står på värmning och efter det ska jag nog gå ner och läsa i solen och doppa mig lite, för nu är solen här :) Fast det är storm så boken kanske blåser iväg...


Ha en riktigt trevlig helg nu!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards