Äventyret!

Direktlänk till inlägg 13 februari 2012

Härliga helg!

Av Cicci - 13 februari 2012 04:12

Japp, ännu en helg har glidit förbi alldeles för snabbt.


I fredags hade vi blinddate med några svenskar igen då rå... De föreslog en AW-öl så vi föreslog vår favvo-pub Harts i the rocks. Det var ena trevliga prickar, lättpratade och lättsamma. Vi gick vidare till en sylta och käkade middag ihop och blev kvar nästan hela kvällen där. En mindre bra bild men en bild kommer i alla fall!


 


Patrick lyckades som vanligt smöra in sig så på Harts fick han en av tjejerna at skriva på griffeltavlan att han skulle ha special pris, haha. Patrick i ett nötskal, skäms inte för sig :) Längst ned på tavlan står det.


 


I lördags var vi i Chatswood och handlade lite nödvändigheter till Patrick. Så som ett par flip flops (eller thongs som det ju heter här), en kortärmad skjorta och en väska (eller en man purse, hehe). Så nu slipper jag känna mig som en packåsna jämt! Här måste man ju jämt släpa med sig paraply, solkräm, en kofta och vattenflaska, eftersom man aldrig vet hurdant vädret ser om om 1 timme. Skönt att få hjälp med bärandet! Väskan är så tung att jag får ont i axel/nacke vilket resulterar i huvudvärk om jag burit den för länge. But no more! Hejja man purses!


Var vid havet igår i Balmain, vilket ligger ca 15 min med buss bortanför oss. Det var strålande sol när vi kom, inte ett moln. 2 timmar senare var himlen svart och det mullrade och tempen sjönk avsevärt. Bara att pallra sig till bussen, vilket alla andra åxå gjorde. Första bussen fick vi inte plats på och nästa buss fick vi plats på men bara med nöd och näppe! Patrick klev på men jag hamnade lite efter och skulle inte få åka med, men när P sa att jag var med honm så klämde chauffören in mig med. Tog typ 1 timme att åka upp till Neutral bay för det var sån kö hela vägen! Verkligen alla skulle hem just då tydligen.


Tog lite bilder, så de kommer här! Men först, man måste smörja sig ordentligt, därför köper man här en dunk solkräm :)


 


Annars ser det ut så här i Balmain


                   


Nu till ännu en fundering! Varför har de så små brevlådor här? Allt större än ett vanligt brev eller ett vykort måste ju skickas ut med bud, vilket känns som att det måste bli dyrt i längden?

Här är en brevlåda som är stor med deras mått mätt men själva springan är ju hur liten som helst!


 


Ett vackert träd med klockor. Patrick försökte ringa i en men butlern kom aldrig...


 


När man är ute och går är det rätt bra att inte vara 2 meter lång. Annars är det stor risk att få en kompis i huvet! Jag brukar låta bli att titta uppåt för då skulle man få gå sick sack längs trottoarerna, då det alltid hänger kompisar i sina nät där uppe. Stoooora kompisar... Ibland undrar jag om kompisarna tror att det är jul eftersom de smyckat sina nät så vackert med allt möjligt tingeltangel. Den här har precis åbörjat en måltid bestående av en stackrs fjäril...


 


Djuren här verkar så himla orädda. Som fåglarna t.ex De flyttar inte på sig när man kommer gående och denna "vad den nu kan heta" kom ända fram till vår filt och kollade in oss.


 


Nu börjar det dra ihop sig för att åka iväg till stan för att möta hjärtat. Den här dagen bara försvann. Låg nere vid poolen i några timmar innan det började mullra och den svala vinden kom in. Men det bidde inget så nu är det sol och moln om vartannat. Skitsvårt att veta vad man ska ta på sig ju! Lyxproblem ;)


Och imorrn är det alla hjärtans dag. Det är precis samma reklam i butikerna här som hemma, med undantag för att de har reklam för alkohol. På Wollan (Woolworths) kan man minsann köpa en flaska vitt till sin älskade och få en nalle på köpet.


 


Kram på er!


 
 
Ingen bild

Lillstrumpa

16 februari 2012 23:55

Jag har läst och begrundat efter en stunds frånvaro. Dem verkar var konstiga där nere! :p
Det jag hängde upp mig på var thongs...det är ju minitrosor!

Cicci

17 februari 2012 03:42

Jäpp, de skär ju in mellan tårna precis som minitrosor gör, fast inte mellan tårna :) Ganska logiskt om man tänker efter. Kul att du läser iaf!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards