Äventyret!

Direktlänk till inlägg 26 februari 2012

Hunter valley

Av Cicci - 26 februari 2012 05:55



Nu är tyvärr vår lilla tripp över, tiden gick alldeles för snabbt och vi hann inte riktigt med allt vi hade tänkt. Mest beroende på att vi inte hade en ordentlig karta och förlitade oss på Mr Google maps i mobilen. Men nu har vi lärt oss av vårt misstag! Berättar mer om det längre fram i denna lilla reseberättelse.


Vi gick upp tidigt och gjorde oss iordning, packade och fixade mellis att ha i bilen. Patrick fick äntligen (?) bekanta sig med de oljud som de 3(!) borrande farbröderna alstrar varje vardag från morgon till eftermiddag när de renoverar parkeringsplatserna. Han såg lätt chockad ut, tror inte att han hade förstått vidden av oljudet. Nu förstår han min frustration... Dessutom fick vi veta att de ligger efter så att det kommer att hålla på till slutet av april, så Patrick tycker att det vore värt att flytta, trots att vi då får "böta" en massa pengar eftersom vi ju har kontrakt i 6 månader. För det är inte ett värdigt boende här på vardagarna. Det känns lite som att man inte får ha det för bra, för då dyker genast nåt upp för att ta ner en på jorden.


I alla fall, nog om det! Vi åkte in till stan och plockade upp vår lilla Toyota Yaris som tack och lov var en automat. Det gjorde att det var ett moment mindre att tänka på mitt i all vänstertrafik-kaos :) Patrick lyckades sätta på vindrutetorkarna istället för blinkersen samt nästan bli påkörd inom loppet av ungefär 3 minuter. Men sen gick det bättre. Läskigt att åka i stan när man inte riktigt vet vart man ska eller vilken fil man ska ligga i mm.


Här är vi på Harbour Bridge


 


Vi drog direkt upp till Hunter valley (med några kisse-stopp) eftersom vi ville hinna med några vinprovningar innan kl 17 då de stänger cellar doorsen. Stannade i världens mest deprimerande "stad" Cessnock och käkade sen lunch på ett indiskt ställe.


Typisk byhåla


 


Kändes lätt stressat när klockan redan var 14 och vi inte riktigt visste vart vi skulle åka till för vingårdar efter att ha käkat. Men det visade sig att de låg tätt tätt så vi hann lätt med 4 vinprovningar på 2 timmar.


Den första vingården vi besökte hade även olja och vinäger att provsmaka, vilket vi tyckte var väldigt intressant! De hade en gudomlig granatäpple-vinäger men eftersom vi hade en budget så valde vi att köpa en rosa bubblig flarra med ett hjärta på etiketten att spara till vår bröllopsdag :)


Här provar Patrick oljor



Här är P utanför med vår rosa i påse. Kolla badkaret som de gjort om till soffa!


 


Utanför ett annat ställe 


 


Det roliga är att precis alla kör bil till vindistrktet och frågan är hur många som spottar ut när de vinprovar? Patrick var exemplarisk och tog bara små zippar av vinerna. Jag hällde ut i början men sen drack jag allt, haha. Men det var P som körde, så... :) Det var ju inga mängder man drack men lite kände jag allt av vinet mot slutet :)


Här lite druvor


   


Cicci sniffar


 



Efter 4 provningar när klockan närmade sig 17 så åkte vi mot vår vingård som vi skulle sova på.

Åkte då över denna träbro, supercool!


 


Och anlände till slut (efter nån felkörning vid staden Greta) vid Tranquil vale. Vi kände oss väldigt välkomna, Patricia, som äde stället (det finns bara 4 rum) var så orolig över att P hade skrivit att han ville ha mjölkfri frukost om det var möjligt, för hon visste inte vad hon skulle erbjuda. Men hon hade fyllt kylen på vårt rum med mackor, juice, mjölk, kaffe, thé, yoghurt, flingor och ett stort fat med frukt.


Här är the cellar door där de har vinprovningar samt försäljning och ovanpå låg vårt loft.



Här är vårt loft med TV, vilken lyx!!! Har inte sett på TV på 2 månader! (dock ett väldigt sömnmedel då jag slocknade efter kanske 15 min när vi skulle se en film på kvällen)




Poolen där vi tog ett dopp när vi kom dit, svettiga och jävliga.



   


Vår utsikt över vinodlingarna från vår balkong



Eftersom vi visste att det är svindyrt att äta på någon av vingårdarna frågade vi Patricia (värdinnan) vart man kunde äta till ett mer rimligt pris och hon föreslog puben nere i byn. Så där åt vi bland "the lokals" som säkert undrade varför vi utbölingar åt där, haha. De flesta brukar äta på vingårdarna. Patricia frågade oss senare om vi hade överlevet att hänga bland "the lokals" så jag vet inte vad de brukar göra med utbölingar som råkar ramla in på deras hak, haha.


Otroligt vackert område vi bodde i, mitt ute i ingenstans.


 


Har sett en del udda brevlådor under vår tripp åxå. På ett ställe mitt ute i ingenstans hade de tvättmaskiner, kylskåp mm som brevlåda :) Men här hade de en enkel mjölkkanna.


 


Vackert




Vi fick en privat vinprovning som väl tog en och en halv timme eller så, Patrick hade massor av frågor och vi lärde oss massor om vin, odling, bortregnade druvor mm. Patricia sa att Patrick var precis som hennes 4-åring med alla frågor, haha. Men vafan, man får ju inget veta om man inte frågar! Vi fick veta att detta års skörd bara är att slänga då det varit för kallt och regnigt. Himla surt. Svårt för de små vinodlarna att överleva ett dåligt år.


 


Vi köpte en av deras Luskintyre (byn heter så) white wine-flarror som är gjord på semillion och chardonnay-druvor.


Köpte 3 flaskor totalt då vi inte har så mycket att röra oss med, en vit, en röd (Shiraz) och den rosa bubbliga.


Hittade denna i grillen på bilen förresten. Funderade först på om det var en blomma men såg sen att det var en trollslända eller nåt! Vacker trots allt.


 


Somnade som sagt helt ovaggad redan vid 22-tiden så morgonen efter vaknade vi pigga och utvilade och avverkade frullen på balkongen och åkte sedan iväg vid 10:30 mot Blue mountains, som vi hade tänkt hinna med på tillbakavägen. Patrick hittade en jättebra (?) väg på google maps så att vi skulle se annat än motorvägen, det visade sig knappt vara en väg dessväre :S Jag körde faktiskt och det gick bra :) Råkade bara sätta på vindrutetorkarna en gång istället för blinkersen :P


Hur som helst, vi åkte småvägar, ungefär som slingervägen till Södertälje, asfalterad men krokig. Körde väl i 70 kanske. Stannade i en byhåla och käkade lunch på ett otroligt vackert ställe med bord och stolar grovt tillhuggna av träd. 


 


Här är det helt normalt att dricka en öl till lunchen och denna heta dag fanns lixom inget alternativ som lockade, så en öl blev det! Man får förresten dricka och köra här, så vi var inte olagliga :)



Utanför vägkrogen



   


Vi åkte vidare och åkte över såna här små broar, som under flodsäsongen står helt under vatten. Är glad att vi inte kom då :S Folk som bor mellan broarna måste ju bli helt isolerade?!


   


Sen kom vi till nationalparken vi skulle åka igenom... Nu är det ju så att man inte kan se på google maps vad för slags väg det är man åker på. Det visade sig vara grusväg, vilken tog typ 3 timmar att ta sig igenom eftersom det bara gick att åka typ 30 km i timmen pga gruset, alla snäva kurvor, möten mm.


 


Vi hade ju hoppats på att få dessa koalor, kängurur och vombats som alla säger finns precis överallt utanför stan. Dom ljuger!!! Det enda vi såg var varningsskyltar...


 


...och några hemskt exotiska kossor.


 


Det var lite av en besvikelse. Men visst var det vackert där vi rasslade fram på grusvägen.Stannade bland annat vid ett träsk och kikade efter krokodiler men såg bara svarta svanar.


 


Och klipporna är otroligt vackra, som denna som hängde över vägen.




Det är mycket varmare uppe i Hunter valley med omnejd, så när man gick utanför bilen blev man nästan stekt! Men vi var ju tvugna att sträcka på benen (läs pinka i en buske) och så.


 


Denna väg tog väääääldigt lång tid att köra, på ett ställe fick vi åka färja över floden, så vi kom inte fram till Blue mountains förrän vid 17:30 och då fattade vi beslutet att bara ta oss till ett av de massor av sevärdheter som finns. Vi får åka dit en annan gång och kolla vattenfall mm. Så vi knatade en bit in i djungeln och kollade på en "pool" mitt i skogen.


 


Sen hade vi väl ca 5 mil hem och det är då fanimej inte lätt at hitta rätt bland alla dessa highways, freeways och andra vägar. Men vi kom till slut till vårt kära Neutral bay och handlade lite färsk tortellini och en tomatsås och gjorde sallad till. Sen delade vi en flaska Shiraz (inte den vi köpte i Hunter valley) och somnade som stenar efter denna långa dag.


Patrick är på hårdrocksfestival idag, han anmälde sig som volontärarbetare och åkte tidigt i morse. Tur att vi har bilen kvar, vilket gör att han smidigt (?) tar sig fram och tillbaks.


Så såg vår helg ut. Hann inte riktigt med allt vi tänkt men det kommer ju fler helger. Tänkte oss att ta tåget upp till Newcastle nån helg och bo en natt. Det får bli vår nästa tur om några veckor eller så. :)


Hoppas allt är bra med er där hemma. Och att ni inte blir anfallna av snögubbar :)

 
 
Jessica

Jessica

26 februari 2012 21:14

Så fantastiskt trevligt ni måste ha haft det. Jag är så jäkla avundsjuk jag vill med.. Men vad är Illastinkande Hyltebruk mot Australien hahah.. Jag är dock glad jag ser gräset här hemma nu =)

http://www.jessicasblogg.com

Cicci

26 februari 2012 23:59

Alltid nåt och du slipper detta okristliga oljud från betongarbetarna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards