Äventyret!

Direktlänk till inlägg 5 mars 2012

Wild life Sydney

Av Cicci - 5 mars 2012 00:41

Tjenare! Hur har ni det? Haft en bra helg? Vi har varit (och är) lite småförkylda här så i helgen har vi försökt kurera oss och inte orkat göra så stora saker.

I lördags var vi på Sydneys innerstads-zoo. Nere i Darling harbour ligger det, bredvid aquaria (som vi ska gå på en annan dag då vi köpte combo-biljetter eftersom det var mycket billigare). I alla fall, zoot var riktigt bra! Det fanns massor av djur som vi aldrig ens hört talas om! Små hoppande möss, säkert släkt till kängurun på nåt vis. Sköldpaddor med långa halsar och sköldpaddor med trutmun. Massor av fåglar i otroliga färger o.s.v Det finns 800 000 arter av djur i australien som inte finns nån annanstans i världen!


Här är 2 stycken kärlekskranka ödlor av nåt slag


 


En skrattande kookaburra med dagens lunch i näbben. Det är dessa små sötnosar som väcker en tidigt på morgonen med sitt skratt men deras skratt är INTE smittande! Jäkla oliv.


   


En wallaby med randig svans


 


Och en "vanlig" röd känguru. Lata jäklar förresten! Kom inte ens ut när det var dags för lunch, för det regnade!


 


Inne bland träden hittade vi denna jättefågel. Aldrig sett något liknande! Den hade som en hjälm på huvet. Såg ut att härstamma från dinosaurietiden!


 


En sköldpadda med låååång hals. Såg ut som en orm med skal!


 


Och en sköldpadda med trutmun, som en näbb.


 


Jag gillar reptiler, de är otroligt vackra tycker jag.



Kärlekspar? :)



En grön raring


 


Bra djur att fotografera då de oftast sitter hyfsat still :)



   


En ömsande varan



Sen kom vi till de nyfikna emuerna. De nafsade i allt de kom åt och kom åt gjorde de, eftersom de ju blir rätt höga när de sträcker på sig! Paraplyerna levde farligt, haha. Detta var bebisemuer så de var extra nyfikna på alla människor.


 


En av emuerna följde efter oss vart vi än gick och när vi var på insidan (med glas emellan) så gick den runt runt och försökte klura ut hur den skulle komma igenom rutan till oss. På utsidan var det bara var ett lågt stängsel emellan. Inte så stor hjärna men rolig såg den ut :) 


 


Här står jag och kollar på en tråkig känguru


 


Här en ginantisk gräshoppa som satt utan glas eller nåt emellan. Att den stannade kvar är för mig en gåta. Mycket gratis mat kanske lockar? :)


 


Och här är då de cuddliga koalorna! Personligen tycker jag inte att de är så söta och tydligen är de inte så mysiga att kramas med, eftersom de har skapliga klor och dessutom nån illaluktande grej på bröstet som de gnider mot träd och sånt för att locka till sig en partner. Förrsten så är det olagligt att cuddla med en koala i Sydney. Men de är lätta att få på bild eftersom de rör sig i sengångartakt. De äter ju bara eukalyptusblad och de innehåller väldigt lite energi, så de måste vara still i timtal för att spara på energi. Därför har de som en hård platta i röven att sitta på. Har för mig de sa att de var aktiva endast nån timme per dygn och då ska de hinna jöka lite med sin mate. Man undrar ju då varför de bara äter eukalyptusblad, om de innehåller så lite energi. Då är det som så att koalan är det enda djur som kan äta eukalyptus, eftersom det är giftigt. Så det handlar väl egentligen om lathet, för eukalyptus finns ju i drivor eftersom ingen annan kan äta det.


   


Skön kontrast mellan koala i träd och skyskrapor i bakgrunden!


 


De hade en jäääääättestor croc åxå men bara nosen fick plats på bild :)


 


Vi hade tänkt att gå på mardi gras-festivalen på kvällen, vilken är lite som pride-festivalen. Vi såg massor av märkliga kostymer på folket på stan som var på väg dit. Men vi åkte hem. Det regnade. Vi var helt slut och småsjuka, så vi valde film i sängen istället.


Igår var vi i Chatswood och köpte nya knivar. Vi har köpt 2 knivar tidigare och båda är helt värdelösa, så nu köpte vi upp oss på dessa 3 färgglada sötnosar. De var nedsatta från 430:- till 65:- och det var en proffsaffär med köksredskap så vi vågade. trots de oseriösa ärgerna på knivar :) Och de är superbra! Knivarna alltså.


 


Vi lagade lite gröncurry och kollade på vasaloppet på datorn när vi kom hem. Kändes lite mysko att kolla på vasaloppet mitt i sommaren :)


 


Avslutar med en bild jag tog igår kväll på molnen som låg så lågt att man lätt kunnat ta på dem om man bodde i husen på andra sidan viken!


 


Nu är faktiskt hösten här! det känns i luften precis som hemma. Klar, hög luft. Fortfarande varmt och solen steker men luften är annorlunda. Svalare vindar. Buhuäääää, jag vill inte ha höst! Hatar höst! Kommer frysa röven av oss här om några månader. Element är extra tillbehör man får köpa själv. Hittade dock en one piece-liknande sak igår på Target och jag funderar starkt på att köpa den! Funderar även på att be våra snälla lägenhetsvakter hemma att skicka ner lite grejer till oss. Har kommit på att det kanske kunde vara bra att ha ett par jeans eller två. Och kanske lite långärmat. Håller på at klura på en lista :)


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag faktiskt gå ner en gata här borta som jag undrar vart den tar vägen!


Kram på er!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards