Äventyret!

Direktlänk till inlägg 3 april 2012

Visa-run till Nya Zeeland

Av Cicci - 3 april 2012 13:24

Jäpp, en sån måste man göra om man bara har turistvisum och vill stanna längre än 3 månader i Aussi-land. Så vi bokade biljett till Nya Zeeland och väl på flygplatsen, vid incheckningen, visade det sig att vi inte kunde få våra boardingcards om vi inte hade en returbiljett! IH! Bara att kliva åt sidan och snabbt som attan boka en returbljett via nätet. Vi hade inte bokat nån returbiljett pga att vi inte visste när visumet skulle bli klart, så vi hoppas (och ber till gud) att det ska vara klart tills på lördag då vi ska åka tillbaks till OZ. Enligt en sida tar det 24 timmar och på ett annat ställe 2-10 dagar! Så nu är det bara att hoppas på det bästa!


Hur som helst så kom vi ju med flyget och de rigorösa passkontrollerna. De frågade vad vi skulle göra och hur länge vi skulle vara borta och bla bla bla. Men det verkade lugnt. Det är ju inte olagligt att göra en visa-run, så...


Väl här så tog vi en taxi till hotellet (det är 2 timmar skillnad mot OZ så vi kom hit rätt sent, fast vi åkte 17 från OZ, det är 3 timmars flygresa) och upptäckte att vi fick en 2 sovrumslägenhet. Den har kök och vardagsrum åxå. Så vi kan laga mat om vi vill. Frulle ingår, samt gratis internet :)


Idag har vi kollat stan. Det tar ju sina timmar. Patrick jobbade från hotellet nåra timmar på förmiddagen. Bra att han kan få lite betalt fast vi är borta i alla fall, även om jag kan tycka att de borde ge honom "vanligt" betalt eftersom det är dom som inte fixat visum så vi slpper denna visa-run. Men men... Det är väl iofs kul att få se NZ åxå. Men inte lika kul när det är en påtvingad semester!


Här är i alla fall den stora turistattraktionen i stan; sky city.


 


Vi hade tänkt åka upp men väntar på en solglimt så att vi får finare bilder.


Sen hittade vi en shop med en massa filmgrejer som är inspelade här i NZ. T.ex Avatar


 


De spelade ju även in Sagan om ringen här, så vi siktar på att hyra bil en dag så vi kan åka iväg och se hobbit-byn som ligger 2 timmar härifrån.


Sen hittade vi det här schyssta fåret...heh


 


Och en maori-sten med vatten och eld. Till skillnad från OZ där man inte ser så många aborginer så finns här massor av Maorier. I turistshopparna finns massor av maorigrejer att köpa.


 


Och rätt vad det var fick vi syn på ett träd och eftersom de är så rädda att man ska göra sig illa (försäkringssynpunkt?) så målar de rötter man kan snubbla på röda?


 


Och några kiwifåglar under en kartong?


 


I OZ så är det ju hett att som vuxen åka kick bike till/från jobbet men det är dyyyrt att köpa en kick bike där. Här såg jag en tanta som åkte kick bike, det coolt :)


 


Jag fick en present av <3 idag åxå. Jag har tänkt köpa ett par fleecebyxor (pyjamasbyxor) i fleece att ha nu till vintern men här hittade vi något som var såååå mycket bättre! Och billigare! Jag fick en hel sparkdräkt billigare än vad pyjamasbyxorna i OZ skulle kosta! NZ är mycket billigare på allt!


 


Vi var på en koreansk resturang ikväll och käkade. En huvudrätt kostade 50 pix, det är som sagt helt andra priser här! Man satt som i små träburar och käkade. Jag tog nån slags het gryta som bestod av just en het gryta, där kall mat låg, som sedan värmdes upp av den heta grytan. Patrick tog en BBQ-rätt som var skitgod, åxå i hotpan. Sen fick vi 5 skålar med mystiska tillbehör som såg ut att vara typ sjögräs, nån potatisgrej, nån chiliindränkt grönsak, några strimlade kålgrejer och nån gelégrej som dallrade. Men det ingick i psriset! Och så drack vi koreansk öl och kallade på kyparen genom att trycka på en knapp på bordet!


 


Burar


 


Och så här ser sky city ut på kvällen


 


Jag har varit risig i kistan sedan 4 dagar tillbaks och har ont i magen helt enkelt. Men inte annat än så. Nu börjar dock <3 åxå känna sig öm i magen :( Inte kul när vi nu är på "semester" men vi får gilla läget. 


dags att sova. Lite jetlaggad är man allt, trots de ynka 2 timmarnas tidsskillnad. Nu är klockan midnatt men klockan känns som 22 "hemma" i OZ.


Så godnatt. Imorrn fortsätter äventyren!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards