Äventyret!

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

Hobbiton mm

Av Cicci - 10 april 2012 03:40

Tjenare tjenare!


Nu är vi hemma igen!  I Sydney alltså. Trodde vi skulle få en massa frågor på flygplatsen, med tanke på att det är solklart att vi gjort en visa-run och utnyttjar systemet, men vi fick inte en fråga! Däremot blev vi lätt irriterade för vi stod och väntade skitlänge på vårt bagage, sen, efter typ 30 minuter, så kommer en anställd på flygplatsen och talar om att man lyft av bagaget från vår flight från detta band och ställt väskorna på andra sidan mot var vi stod. Gaaaaah! Varför då lixom??? Och kan man inte skriva det på den elektroniska tavlan ovanför bagagebandet då? Suck.


Hur som helst, jag ska visa lite fler bilder från NZ nu! Vi hyrde bil en dag och åkte till Hobbiton, filminspelningsplatsen för Sagan om ringen! Patrick är ju lite filmnörd så han ville hemskt gärna se det. Och det var hur coolt som helst! Underbart vacker natur där på vischan, totalt hjärtskärande vackert faktiskt. Lite så man nästan tappade andan :) Synd att bilderna inte ger det vackra rättvisa riktigt. Vi hade sån otur för det var soligt och fint när vi åkte till Matamata (byn där Hobbiton ligger) och sol när vi åkte hem, men just när vi gjorde rundturen var det molnigt och blåsgt :(


Här är vägen som leder till Shires rest samt utsikt över domänerna


     


Här sitter vi och väntar på vår mat i Shires rest innan vi ska åka på Hobbitonturen

 


Råkade på en svennegosse där ute. Inte så svårt att gissa att han var svensk, då han var den ende som gick med bara badshorts och thongs medan vi andra hade långärmat!


Utsikt 



Gigantiska balls... De stackars fåren måste ju bli helt hjulbenta?!

   


Äntligen fick vi se vår första hobbit-håla!



Här står jag vid ingången till byn där Gandalf kom ridande

   


Hobbithåla igen



Hobbitträdgård

   


Vägskylt

 



Här en bild på den fejkade mossan på ett staket. Det var typ klister, färg och nåt mer som de slafsat på staket och annat som skule se gammalt ut. . Och de gamla trästockar (ovanför dörren t.ex.) de använt är inte alls gamla, utan behandlade med något frätande för att få rätt patina.



Här är vi på andra sidan sjön (fejkgjord sjö) och i bakgrunden The mill och puben Green dragon. Bron var rätt så ranglig så när Frodo skulle knalla över den knakade den betänkligt, så nu har de gjort om bron till nästa film. (Hobbit-filmen som kommer) 

   


Fler hålor



Et av dessa träd är fejk! Kan du gissa vilket? Nä, jag tänkte just det... Allt är som sagt genomtänkt in i minsta detalj och det träd de skulle använda stod på fel ställe, så de byggde ett nytt och tog bladen från ett träd och virade fast på varje gren, samt fick sedan måla bladen till rätt färgton! Man fattar inte hur mycket jobb det är bakom allt.

   


Här är the Party tree



   


Denna var riktigt fin!

 


Den enda dörren som vi fick kika in i. Där inne fick typ 3 pers plats att vända sig, vilket var den största hålan. Alla hålor är fejk, för innanför finns bara ett litet prång, så att en hobbit kan gå in och stänga dörren.



Utsikt samt ett klädstreck, som inte var ett klädsträck utan ett ålstreck!

 


En kanske blivande kändiskatt. Denna katt (Pebbels) sprang runt under inspelningen av nya filmen och var i vägen överallt, så den kanske kommer att synas på ett hörn eller två!

   


Här i dammen bodde ett gäng grodor och de förde sånt liv så under inspelningen fick de lov att plocka bort alla grodor och läga dem i en annan damm, för annars störde de inspelningen!


 


Alla hålor var byggda i olika skalor, beroende på vilken vikel det skulle filmas i. Här är en av de mindre, det syns hur lågt staketet är! Och kolla minibänken!


Ingången till byn

   


Efter turen fick vi mata bää. Jag tog sälvklart tillfället i akt, ville ju få klappa lite på dem :)

 


Här kommer lite fler naturbilder som vi tog längs vägen...



Jäpp...

 


Illgrönt



Utsikt från där vi hade en pisse-paus

       


99% av alla ortsnamn är Maoriska på NZ och till skillnad från här så syns och lever Maorierna i samhället, vilket inte aborginerna gör här. Har bara sett en handfull aborginer sen vi kom hit.

 


Nu lite blandade bilder från Auckland!


Här är vårt hotellrum, eller lägenhet kanske jag ska säga! Vi fick en 2-sovrumslägenhet! Här är lite av köket och vardagsrummet.


 


Från andra hållet. Det fanns t.o.m diskmaskin i köket :)

 


Ett av sovrummen

 


Badrummet som var utrustat med tvättmaskin! Sweet!

 


Här är vi nere i hamnen och kollar

     



Hittade en cool vilda västern-pub!


   


Hittade en supermysig liten gata (Vulcane lane) med uteserveringar och Aucklands äldsta pub där vi såklart var tvugna att hoppa in.

   


Rätt vad det var dök det upp en trollkarl som satte sig vi en kvinnas bord och började köra korttrix.




Här är <3 med en Maorisk staty av något slag

   



Och en bedårande skymning tagen från vårt hotellfönster


Vi knallade runt i The domain och självklart (precis som i varenda park här i Sydney) så fanns där massor av kricketplaner!

   


Tornet sett på håll

 


Överaskad på muggen :)


Kollar in en guldfiskdamm

   


Suman av resan till Auckland: En sliten och skitig stad som inte kändes helt säker att knalla runt i på kvällen. Många ungdomsgäng drar tydligen omkring och rånar folk. Och man ska tydligen inte tuta på nån, för då kan man ha otur och föraren i den endra bilen kan komma ut med en pistol och skjuta en i huvet, så man skulle absolut inte veva ner rutan! Men detta känns kanske liiite överdrivet... Även om det inte kändes helt safe...

Däremot var som sagt landsbygden otroligt vacker, precis så som man föreställer sig NZ. Men om du ska åka till NZ skulle jag avråda från at åka till Auckland, välj hellre kanske Christchurch. Där har man bästa förutsättningarna att göra alla friuftsaktiviteter som ju NZ är känt för.

Men NZ är billigt, det var trevligt! Att få en svhysst middag för 50 pix är lagom :)


Nu får det vara nog! Jag måste verkligen försöka updatera oftare, för det blir ju milslånga inlägg, haha.


Sköt om er!

 
 
Lillstrumpa

Lillstrumpa

10 april 2012 10:48

Är du förvånad om jag säger att jag hängt upp mig på fåren med dem gigantiska bollarna?!
Det är inte jag iaf! =)

http://resamotovisshet.blogg.se

Cicci

10 april 2012 13:00

Hahaha, inte ett dugg förvånad! Hade inte väntat mig annat ;)

 
Ingen bild

Ingela

10 april 2012 18:22

Åh så avis jag är! Jättehärliga bilder, looooove Hobbitstuff! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cicci - 25 juni 2012 19:20

Till slut blev det då dags för oss att åka tillbaks till svedala efter 5 härliga månader i Sydney. Det var sorgligt att flytta ut ur vår pyttelilla lya, som ändå kändes som hemma då vi bott där längre än i lägenheten vi hade lämnat i sverige. Vi...

Av Cicci - 25 juni 2012 18:39

Här kommer ett par bilder och rader om vår bioklubb vi hade i Australien. Det började med att vi kom på att de hade halva priset på bio (som f.ö. är ganska dyrt där) och Patrick frågade runt om några ville hänga på. Det slutade med att vi gick ett va...

Av Cicci - 18 juni 2012 14:28

Gillar "reklamen" på färjorna i Sydney! Förhållningsregler med en twist :)           ...

Av Cicci - 17 juni 2012 19:05

Jorå, det var ett helt gäng som ville vara med och avtacka patrick och Patricks kollega Tom bokade bord samt mat på vår favvo-pub Harts i The Rocks.   Patrick och jag blev bjudna på öl och vin hela kvällen och stämningen var hög- minst sagt! Folk...

Av Cicci - 30 maj 2012 03:51

Hallooo sverige! Dags för ett inlägg. Har lyckats surfa slut på massor av gig pga stora bilder och filmsnuttar så jag har försökt att inte ladda upp så många bilder denna gång. Men några blir det :)   Vi har varit ute på rätt mycket på sistone....

Presentation


En vanlig svensson som flyttat down under

Klockan är i Sydney just nu

Klockan är i Stockholm just nu

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards